Rusija zatvara američki konzulat u Sankt Peterburgu i protjeruje 60 diplomata

Američki ambasador u Msokvi Jon Huntsman pozvan je u Ministarstvo vanjskih poslova Rusije gdje mu vijest saopćio zamjenik ministra Sergej Riabkov.

Lavrov je održao konferenciju za novinare nakon sastanka sa specijalnim UN-ovim predstavnikom za Siriju Staffanom De Misturom.

Washington je protjerao 48 ruskih diplomata iz bilateralne misije i 12 iz UN-ove misije, te je zatvorila ruski konzulat u Seattleu. kanada, Australija i nekoliko zemalja EU protjerale su više od 90 ruskih diplomata. Lavrov je poručio kako će Moskva protjerati jedna broj diplomata iz tih zemalja.

Russia Today podsjeća kako je sve počelo 14. marta kada je Velika Britanija proglasila 23 ruskih diplomata nepoželjnim osobama tvrdeći kako postoji velika vjerovatnoća da Moskva stoji iza trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegovo kćerke Julije hemijskim agentom. Rusija je negirala ove navode i tražila do britanske vlade da dostave dokaze.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.