Samsung Galaxy S10 neće imati skener šarenice oka

Samsung Galaxy S10 trebao bi stići na tržište 2019. godine, a već su počele kružiti informacije o njegovim specifikacijama. Prema novim glasinama, novi ljubimac južnokorejskog giganta neće imati skener šarenica oka ili irisa.

Prema informacijama koje kruže Twitterom, a koje je prvi objavio slavni i pouzdani dojavljivač Ice Universe, Galaxy S10 će u potpunosti izbaciti skener šarenica oka koji je Samsung predstavio sa Galaxyjem S8.

Umjesto toga, Galaxy S10 će se mnogo više osloniti na ultrazvučni senzor otiska prsta.

Ovo neće biti prvi put da Samsung odbaci funkciju koju je predstavio tek nekoliko generacija ranije, ali je i dalje vjerovatno razočaravajuća vijest za one koji se oslanjaju na tehnologiju skeniranja irisa.

Ukoliko Samsung zaista odbaci skener irisa, senzor otiska prsta će ostati najlakša i najbolja opcija za zaključavanje uređaja. To neće teško prihvatiti tehno stručnjaci koji tvrde kako otključavanje uređaja uz skenere za prepoznavanje lica nije tako sigurno kao skener otiska prsta.

Podsjećamo, odranije je poznato kako će Galaxy S10 imati tri zadnje kamere, dok će selfie kamera biti “vidljiva i spakovana ispod ekrana”. Kruže glasine kako Samsung radi na ekranima s malim rupama kako bi se smjestile kamere ispod samih panela.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.