Samsung ima plan: U naredne tri godine ulaže u vještačku inteligenciju

Južnokorejska kompanija Samsung planira da u naredne tri godine potroši 22 milijarde dolara (25.000 milijardi južnokorejskih vona) na vještačku inteligenciju.

Oni će u sklopu nove strategije, taj novac potrošiti i na auto-djelove i druge buduće oblasti poslovanja, saopšteno je iz te kompanije.

Iz Samsunga navode da će dio sredstava potrošiti na angažovanje istraživača iz oblasti vještačke inteligencije, što će kompaniji omogućiti da postane globalni akter u narednoj generaciji telekomunikacije tehnologije, poznatije kao 5G, i produbiti njenu aktivnost u proizvodnji elektronskih komponenti za automobile budućnosti, prenosi AP.

Dio sredstava će biti potrošen na Samsungovo biofarmaceutsko poslovanje, kojem se sve više okreće kako bi se suprotstavio potencijalnom usporavanju u ključnom poslovanju sa elektronikom.

Iz te kompanije, takođe, poručuju da planiraju kreiranje 20.000 dodatnih radnih mjesta u naredne tri godine, pored ranije najavljenog otvaranja 20.000 radnih mjesta.

Južna Koreja uveliko se oslanja na Samsung i njegove filijale kada je riječ o investicijama i radnim mjestima, čak i nakon korupcionaškog skandala u toj kompaniji koji je rezultirao time da potpredsednik kompanije, Li Džej-Jong, najprije bude osuđen na pet godina zatvora.

On je, ipak, u februaru ove godine pušten iz zatvora, pošto mu je Apelacioni sud preinačio presudu u uslovnu kaznu, odbacivši većinu ključnih optužbi protiv njega u skandalu u vezi sa mitom i korupcijom, koji je doveo do smjene bivše južnokorejske predsjednice Park Geun Hje prošle godine.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.