Sandžački hafizi uče hatmu cijelim Sandžakom

Delegacija hafiza na čelu sa Muftijom sandzačkim hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem obilazi Medžlise na teritoriji Muftijstva sandžačkog učeći po jedan džuz na teravih namazu. Tako da će se pored hatmi koje se uče na teravijama u Altun alem i Kučanskoj džamiji proučiti još jedna hatma na teravih namazu u džamijama diljem cijelog Sandžaka.

Nakon Priboja, Prijepolja sinoć su hafizi posjetili Novu Varoš gdje ih je dočekao i ugostio glavni imam Ismet ef. Bihorac.

Njih četiri hafiza, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Faris Dautović i hfz. Elvedin Avdović su klanjali osam rekata teravih namaza učeći po dvije i po stranice na jednom rekatu.

Ismet ef. veli da ovaj džemat nikad nije doživio ovu blagodat i čast. Osjećali su se kao u Meki pored Kabe.

Muftija Kujević je u svom obraćanju istakao važnost poštovanja Kur’ana. Oni pojedinci i zajednice koje štuju, uzdižu i čuvaju Kur’an, Uzvišeni Gospodar će im vratiti istom mjerom, uzdići će ih i čuvaće ih. A najveći način poštovanja Kur’ana jeste raditi po njemu, podvukao je Muftija.

Da bismo uspjeli kao ummet i zajednica moramo imati sposobne pojedince koji rade kroz džamat i tim. Samo tako ćemo izrasti u zreo i organiziran narod, poručio je na kraju Muftija sandzački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Džamat u Novoj Varoši na čelu sa svojim imamom nisu mogli na svojim licima sakriti zadovoljstvo i oduševljenje zbog posjete koju im je organiziralo Muftijstvo sandžačko.

Informativna služba Muftijstva

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker