Saudijske vlasti pokrenule istragu protiv dvojice šejhova jer nisu ustali prilikom intoniranja državne himne

Saudijske vlasti pokrenule su u četvrtak službenu istragu protiv dvojice sudija koji nisu ustali prilikom intoniranja državne himne na jednom od službenih događaja Kraljevine.

Glasnogovornik Ministarstva pravde Mensur el-Kafari objavio je u saopćenju da je ministar pravosuđa i šef Višeg sudskog vijeća, Velid bin Muhamed el-Sama’ani, pozvao na ispitivanje dvojicu sudija.

El-Kafari je naglasio da je ”stajanje u toku intoniranja nacionalne himne, izraz počasti i poštovanja državnih simbola. I to nije samo lokalni običaj, već običaj koji je poznat u cijelom svijetu, a putem kojeg građanin eksplicitno izražava poštovanje, pripadnost i ljubav prema svojoj domovini.”

Zatim je dodao: ”Takav odnos neće se tolerirati ni pod kojim okolnostima i neprihvatljivo je ponašanje bilo kojeg službenika iz pravosudnih institucija koje odaje nedostatak poštovanja prema državim simbolima i službenim događajima.”

Saudijski službenik nije objasnio koji je to zvanični događaj u toku kojeg se to desilo i odbio je također spomenuti identitet dvojice sudija.

Privedeni šejhovi su predsjednici sudova Ahmed al-Shafak i Ali bin Nayef al-Zeid.

(saff.ba)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.