Saudijski princ pokazao luksuzni zatvor u kom je bio pritvoren

Video

Saudijski milijarder, princ Alvalid bin Talal, u subotu je pušten iz pritvora, više od dva mjeseca nakon što je uhapšen u sklopu vladine borbe protiv korupcije. Uslovi pod kojima je pušten na slobodu nisu poznati, a saudijski zvaničnici nisu bili dostupni za komentar.

Odluka o njegovom puštanju, kao i puštanju još nekoliko poznatih bogataša u petak, sugeriše da se velika istraga protiv korupcije privodi kraju.

„Stigao je kući“, rekao je jedan izvor iz prinčeve porodice.

„Teške zatvorske dane“ princ Alvalid provodio je pritvoru u hotelu „Ric Karlton“ od početka novembra, zajedno s još desetinama drugih visokih funkcionera i poslovnih ljudi. Oni su svi uhapšeni u sklopu plana saudijskog prestolonasljednika, princa Muhameda bin Salmana, da reformiše zemlju i konsoliduje svoju vlast.

Kako su se u nekim medijima pojavile informacije da je princ Alvalid bio mučen tokom boravka u pritvoru, on je pri izlasku pozvao novinare BBC-a da snime uslove u kojima je boravio.
Alvalidu u luksuznom apartmanu nije falilo ni „ptičjeg mlijeka“, pa tako na samom početku videa pokazuje novinarima svoje „patike za tenis u kojima vježba“, a potom šeta kroz sobe luksuznog hotela. Također, objašnjava da protiv njega nisu podignute optužnice, nego da samo „razgovara s vlastima“.

Pohvalio se i salatama koje jede i dodao da je redovno vježbao, šetao i plivao tokom svog pritvora.

(SPUTNIK/SAFF)

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker