Saudijski princ pokazao luksuzni zatvor u kom je bio pritvoren

Video

Saudijski milijarder, princ Alvalid bin Talal, u subotu je pušten iz pritvora, više od dva mjeseca nakon što je uhapšen u sklopu vladine borbe protiv korupcije. Uslovi pod kojima je pušten na slobodu nisu poznati, a saudijski zvaničnici nisu bili dostupni za komentar.

Odluka o njegovom puštanju, kao i puštanju još nekoliko poznatih bogataša u petak, sugeriše da se velika istraga protiv korupcije privodi kraju.

„Stigao je kući“, rekao je jedan izvor iz prinčeve porodice.

„Teške zatvorske dane“ princ Alvalid provodio je pritvoru u hotelu „Ric Karlton“ od početka novembra, zajedno s još desetinama drugih visokih funkcionera i poslovnih ljudi. Oni su svi uhapšeni u sklopu plana saudijskog prestolonasljednika, princa Muhameda bin Salmana, da reformiše zemlju i konsoliduje svoju vlast.

Kako su se u nekim medijima pojavile informacije da je princ Alvalid bio mučen tokom boravka u pritvoru, on je pri izlasku pozvao novinare BBC-a da snime uslove u kojima je boravio.
Alvalidu u luksuznom apartmanu nije falilo ni „ptičjeg mlijeka“, pa tako na samom početku videa pokazuje novinarima svoje „patike za tenis u kojima vježba“, a potom šeta kroz sobe luksuznog hotela. Također, objašnjava da protiv njega nisu podignute optužnice, nego da samo „razgovara s vlastima“.

Pohvalio se i salatama koje jede i dodao da je redovno vježbao, šetao i plivao tokom svog pritvora.

(SPUTNIK/SAFF)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.