Šest mjeseci nakon oslobođenja: Užasni prizori iz Mosula /VIDEO/

Više od pola godine nakon oslobođenja, rane bitaka u Mosulu i dalje nisu zarasle. Cijeli kvartovi leže u ruševinama sa tijelima razbacanim na ulicama, a lokalni stanovnici kažu da još nisu vidjeli pomoć koja im je obećana.

Više od sedam mjeseci nakon što je premijer Hajder el Abadi ušao u Mosul da proglasi „potpunu pobjedu“ nad teroristima ISIL-a, u velikim dijelovima grada još uvijek se ne može vidjeti ništa osim ruševina i leševa.

Tijelo djevojčice u ruševinama je strašna slika koja govori o tragediji i zanemarivanju oslobođenog Mosula. Njeno tijelo koje se raspada leži pored mnoštva drugih. Teško je reći ko je ta djevojčica ili koliko dugo se ona već nalazi tamo, ali njena fotografija je tragičan simbol cijene koju je Mosul platio za oslobođenje — ali i koliko još treba da se uradi.
Šokantne slike snimljene video-kamerom „Raptlija“ u Mosulovom starom gradilištu pričaju priču o brojnim civilima ubijenim bilo od strane ISIL-a ili bombi i granata koalicije pod vođstvom SAD tokom nekoliko mjeseci opsade Mosula.

Sputnik

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adbloker detektovan

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker.