Skandalozni spot holandske Stanke za slobodu: Islam je teror, antisemitizam i nepravda

Izvor: saff.ba

Holandska Stanka za slobodu (PVV) ponovo je izašla sa kontroverznim spotom, u kojem islam predstavlja kao nasilnu religiju, piše agencija Patria.

Stranka kontroverznog holandskog političara Geert Wilders pojavila se na izborima prošle godine u ovoj zemlji sa sloganom „Holandija ponovo naša“, dok su dva glavna cilja u programu njegove stranke bila „deislamizacija države i izlazak Holandije iz EU“. Widlersova Stranka za slobodu tada je osvojila 20 pozicija u holandskom Parlamentu, od ukupno 150 mjesta.

U novom spotu PVV navodi da je islam diskriminacija, prisilni brak, nasilje, teror, antisemitizam, patnja životinja, nepravda, ropstvo…

Prema podacima Centralnog biroa za statistiku (CBS) muslimani su 2013. Godine predstavljaju oko 5% stanovništva Holandije. Na tadašnjih 16,8 miliona stanovnika to znači da u Holandiji ima oko 840.000 muslimana. Godine 2015. CBS je napravio novu procjenu na osnovu ankete radnog stanovništva u kojoj je sudjelovalo oko 460.000 ljudi od 18 godina ili starijih. Prema ovoj anketi, 4,9% stanovnika starijih od 18 godina smatra se muslimanima. Ovo znači da oko 660.000 odraslih u Holandiji pripada muslimanskoj populaciji. Broj muslimana koji su ispod 18 godina procijenjen je na 337.000, a u ovu procjenu ubrojana su djeca treće generacije imigranata, pretežno Turaka i Marokanaca. Ovo bi značilo da oko 967.000 stanovnika Holandije pripada muslimanskoj populaciji, što predstavlja 5,75% od ukupnog stanovništva.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.