Skype 8.0 mijenja Classic verziju od 1. septembra

Izvor: Nezavisne

Microsoft je objavio Skype 8.0, najnoviju desktop verziju svoje VoIP platforme, koja će zamijeniti Skype 7.0 (poznat i kao Classic).

Kompanija korisnike ohrabruje da izvrše nadogradnju na najnoviju verziju do 1. septembra. Nakon ovog datuma, Skype Classic će prestati sa radom, čime će korisnici biti forsirani da instaliraju 8.0 verziju.

Skype 8.0 je veliko ažuriranje platforme, donosi brojne nove funkcije i obećava još dosta novih karakteristika u budućem periodu.

Skype korisnici će imati drag-and-drop opciju dijeljenja fajlova u prozoru za razgovore; moguće je istovremeno dijeliti do 300MB videa, fotografija i drugih tipova fajlova. Najnovija verzija dodaje i media galeriju, koja sadrži dijeljeni sadržaj iz razgovora, što olakšava pronalaženje sadržaja bez skrolovanja kroz čitav razgovor.

Skype 8.0 donosi i ono što Microsoft naziva “produktivnije slanje poruka”, zahvaljujući novim reakcijama u razgovorima. Korisnici mogu da koriste “@” simbol za pominjanje drugih u chatu, a @mentions se mogu naću u okviru centra za obavještenja u aplikaciji.

Novo ažuriranje donosi i 1080p HD video razgovore i dijeljenje ekrana na svim platformama na kojima je Skype dostupan. Microsoft obećava i dodatne funkcije kasnije tokom leta, među kojima su dodaci za iPad, snimanje poziva, grupni linkovi, pozivnice za profile za korisnike koji još nemaju Skype nalog i drugo.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.