Sljedeća nadogradnja Windowsa 10 donijeti će “high-performance” mode

Mnogo puta smo hvalili Windowse 10, a i danas ćemo nastaviti u tom tonu. Windowsi 10 su napokon postali ono što smo oduvijek htjeli da budu, odnosno imamo jedne Windowse koji nam konstantno dolaze s novim mogućnostima i nadogradnjama.

Da, i prije ste dobivali nadogradnje, ali sve je to bilo relativno malo u usporedbi s nadogradnjama koje dobiva Windows 10. Svakih 6-12 mjeseci nas iznenade s nečim uzbudljivim, a tako je i danas. Odnosno prije par dana je najavljen novi mod za Windows 10 Pro korisnike koji žele istisnuti i zadnju kap iz svoje mašine.

Riječ je o high-performance modu za sve one koji imaju malo jače mašine i koji žele da njihovo računalo bude iskorišteno u cijelosti. Trenutačno ga još ne možete probati jer se nalazi u Windows 10 Insider Preview Buildu 17101, više o tome možete pročitati ovdje. Dotični mod će biti dostupan široj javnosti u ožujku ili travnju ove godine, pa se strpite još malo.

Trenutačno, defaultni program po kojem Windowsi rade je “Balanced” program koji balansira potrošnju energije i performanse pojedinih komponenti. Novi plan koji ćete moći koristiti (op.a. high-performance ili ultimate performance, vidjet ćemo kako će se zvati) će prioritizirati rad komponenti ispred potrošnje energije.

Naravno, potrošnja energije će porasti u tom slučaju, kao i što će se brže prazniti baterije na laptopima koji budu imali uključenu ovu varijantu. Posebice se to odnosi na one koji imaju high-end gaming laptope čija baterija ni ovako nije baš bila dugotrajna, a sada će biti još kraća.

Spomenimo još samo da će nova nadogradnja Windowsa donijeti još hrpu noviteta – tu će biti nova i bolja kontrola nad procesima i aplikacijama, novi emoji-ji (ili emotikoni, kako želite), bolji rad OS-a i još mnogo toga. Jedva čekamo kraj ovog kvartala da isprobamo ovu novu nadogradnju!

Izvor: pcchip.hr

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.