SPC je napustila Kosovo i preselila se u Sandžak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su Beograd i Priština daleko od dogovora i da ne postoji ni nacrt sporazuma o međusobnim odnosima. Obraćajući se okupljenima u Mitrovici, rekao je da iako predstavnici Srba i Albanaca nisu ni blizu dogovora – razgovori trebaju biti nastavljeni.

Predsjednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba Kosova i Metohije Rada Trajković, koja živi južno od Ibra, u Gračanici, tvrdi kako za svoju politiku Vučić nema podršku opozicionih srpskih stranaka na Kosovu, ali ni crkve.

“Gospodin Vučić je na prostor KIM-a došao potpuno bojkotovan od SPC-a koja je glavni oslonac opstanka Srba na ovom prostoru. Episkop raško-prizrenski vladika Teodosije sa najvećim delom monaštva i sveštenstva napustio je prostor KIM-a i nalazi se u Novom Pazaru na taj način želeći da poruči da ono kako radi i šta radi gospodin Vučić on se ne slaže”, kaže Trajković.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.