SPP identificirala 34 kladionice u blizini škola

Građani podržali akciju uklanjanja

Stranka pravde i pomirenja istrajna je u zahtjevu da se i u Novom Pazaru “poštuje i sprovodi Zakon o igrama na sreću”  koji predviđa da kladionice i kockarnice budu najmanje 200 metara udaljene od škola, univerziteta i verskih objekata. Ova partija je i danas organzirila premjeravanje, slijedi potpisivanje peticije koju će uputiti nadležnim organima sa zahtjevom za ukidanje identificiranih objekata.

Trećeg dana akcije uočeno je još 7 nelegalnih kladionica, pa se tako broj kladionica koje se nalaze u blizini obrazovnih institucija popeo na 34!

Narodni poslanik dr. Jahja Fehratović kazao da je Stranka pravde i pomirenja nastojala predstaviti realnost ovog problema kojem su glavna meta maloljetna lica – učenici. On je istakao da ovo nije partikularni problem koji se tiče jedne grupe, već cijelog društva. Pozvao sve faktore da se uključe u rješavanje ovog problema.
Podsjećamo da su odbornici Stranke pravde i pomirenja pokušavali da u gradskom parlamentu nametnu raspravu o udaljenosti kockarnica i kladionica od obrazovnih ustanova i vjerskih objekata, ali je svaki prijedlog skupštinska većina odbila.
SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.