SPP podnijela Prijedlog zakona o ukidanju igara na sreću

Stranka pravde i pomirenja pokrenula je inicijativu i tražiće već na narednoj sjednici da se u Dnevni red uvrsti Zakon o ukidanju hazardnih, odnosno igara na sreću. Niti u muslimanskoj niti u pravoslavnoj tradiciji, odnosno ethosu, navodi lider SPP-a dr. Muamer Zukorlić, ne postoji niti jedan  argument za legalizaciju hazardnih igara. Kada je u pitanju šteta koju ova pošast izaziva, Zukorlić je stava, da je šteta, kod mladih ali i ostalih veća od koristi koju učesnici ovih igara imaju.

“Nema nikakve sumnje da se radi o još jednom izvoru trovanja mentalita, morala, psihičkog i mentalnog zdravlja cjelokupne nacije. Zato ćemo ostati dosljedni da se hazardne igre potpuno ukinu.”

Zukorlić navodi da su 2009. u Rusiji igre na sreću potpuno zabranjene, a u Americi dozvoljene samo u izolovanim dijelovima države.

” To tu stjecišta kriminala i nije dobro da se na partijskom nivou obračunavamo već da napravimo jedan savez protiv ove pošasti koja prijeti svima.”  zaključuje Zukorlić.

Predstavnici SPP-a su u Novom Pazaru u pratnji građana obilazili grad i pravili evidenciju koliko ima kockarnica u blizini obrazovnih ustanova. Zukorlić je pozvao kolege narodne poslanike da, bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost podrže ovaj prijedlog.

Na istu temu u Skupštini Srbije govorio i narodni poslanik dr. Jahja Fehratović. On je ukazao na problem brojnih kockarnica koje se nalaze na udeljenosti manjoj od 200 metara od obrazovnih institucija, istakavši da ova pošast uništva društvo u Novom Pazaru, a poslebno mlade.

Izvor: SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.