Središnja banka Amerike priznala da se ne mogu nositi s kriptovalutama

Središnja banka Amerike (Bank of America – BoA) je priznala regulatornim tijelima Amerike da se jednostavno ne mogu nositi i natjecati sa sve većom upotrebom kriptovaluta. Podsjetimo se samo da na tržištu danas ima preko 1500 kriptovaluta i da se očekuje još 10-ak puta toliko kriptosa kroz 10-15 godina. Naravno da su mnogi od tih coinova bezvrijedni, no kriptovalute su nešto što će postati sastavni dio naših života u budućnosti. Ako se s time ne može nositi jedna od najvećih banaka na svijetu, kako će se tek ostali prilagoditi?

Problem koji je BoA iznijela u godišnjem izvješću prema SEC-u (Securities and Exchange Commission), je taj što tržište kriptovaluta raste eksponencijalno, a banke to ne mogu pratiti i ostati kompetitivne. Uz to, ljudi novac sve manje drže u bankama (i tako banke manje zarađuju), a više ih stavljaju u kriptovalute. Jedan od razloga su i male kamate za držanje novaca u banci, kao i mogućnost mnogostruke zarade na kriptovalutama.

Nadalje, problem je što banke ne nude ni sigurne crypto wallete svojim klijentima, a to je jedan od glavnih zahtjeva koje korisnici imaju prema bankama, a tiču se kriptovaluta. Kao što u banci imate žiro ili tekući račun, tako biste trebali moći imati i crypto wallete, no niti jedna banka na svijetu to još ne nudi. Jednostavno rečeno – nisu se prilagodilinovonastaloj situaciji, a što duže odugovlače, to će im teže biti sustići zahtjeve korisnika.

Ako pogledamo i druge banke, vidjet ćete podijeljena mišljenja oko kriptovaluta, ali niti jedna banka ne radi ništa po tom pitanju. Neke banke i dalje vjeruju da od kriptovaluta neće biti ništa, dok druge čekaju regulative da vide kako će se Azija, Amerika i Europapostaviti prema dotičnim valutama i kako će ih regulirati. Za sada su one još uvijek ne regulirane, ali teško je očekivati da će tako i ostati u budućnosti.

Za kraj, spomenimo samo da je BoA podnijela zahtjev za patent na određenu vrstu burze za kriptovalute, a s druge strane blokiraju svoje klijente da kreditnim karticama plaćaju kriptovalute na burzi. Jedno rade, drugo govore, a treće misle. No, to će im se – kao i svim bankama – vrlo brzo obiti o glavu.

pcchip.hr

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.