Srednjoškolci iz Petnjice: Stopiraju do škole, jer prijevoza nema

Ni posle dva mjeseca od početka školske godine, tridesetak srednjoškolaca iz Trpezi i Vrbice, sela u opštini Petnjica, nemaju organizovan prevoz do Berana gde se školuju!
Razlog, Ministarstvo prosvjete nije raspisalo tender za prijevoz učenika, a jedini prevoznik “Simon voajaž”, nije u mogućnosti da sa učenicima iz drugih sela, zbog njihovog položaja, “pokupi” učenike iz Trpezi i Vrbice.
– Prijevoz do Berana gdje se školujemo veliki je problem za mene i moje drugove, koji će tek postati možda i nepremostiv kada uskoro počnu snjegovi – kaže Leon Hodžić, učenik prvog razreda gimnazije “Panto Mališić” u Beranama. – Stopiramo rođake i komšije koji idu u pravcu Berana, ili do samog grada. Često prepešačimo dobar deo puta. Nekoliko mojih drugova je našlo smeštaj u Beranama, ne želeći da rizikuje kašnjenja na nastavu, ali i probleme prilikom povratka kući. Valjda će to uskoro biti rešeno.
Leon, kao i njegovi drugovi, smatra da je autobuska linija do njihovih sela ukinuta zbog malog broja đaka i nerentabilnosti.
Mehmed Adrović, izvršni direktor prevozničke kompanije “Simon voajaž”, koja do škola u Beranama prevozi učenike iz Plava, Gusinja, Andrijevice, Bijelog Polja, za “Novosti” kaže da su otvoreni za saradnju sa Ministarstvom prosvjete.
– Pomerali smo neke polaske kako bismo što više učenika prebacili do Berana, ali, mi ne možemo sami da rešimo ovaj problem – objašnjava Adrović i ističe da ne postoji problem oko broja, niti načina prevoza. – Jedina prepreka za sve je ćutanje Ministarstva prosvjete. Nisu raspisali tender za prijevoz učenika na toj liniji i zbog toga sada deca ispaštaju. Nije red da se preko njihovih nejakih leđa lome koplja.
ĆUTANjE
“NOVOSTI”su pokušale da od Ministarstva prosvjete dobiju odgovore na pitanja u vezi sa ukidanjem prevoza učenicima iz Bihora. Međutim, ni posle nekoliko dana čekanja, odgovor nije stigao.
(Novosti)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.