Srpski policajac ranio maloljetnog Rožajca na granici?

Maloljetnog Rožajca F.M., sredinom novembra 2016. godine, teško je povrijedio srpski policajac Vladan Sekulić (35).

To piše u optužnici bjelopoljskog Višeg državnog tužilaštva, u koju su Vijesti imale uvid.

U optužnici se dodaje da je maloljetnika, dok se nalazio u automobilu sa Mersudinom Murićem, teško ranio službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije, koji je pucao u pravcu automobila u kojem su se nalazili oštećeni.

Prema saznanjima “Vijesti”, sudiće mu se za teško ubistvo u pokušaju, a predmet je dodijeljen u rad sutkinji bjelopoljskog Višeg suda Sanji Konatar.

Osnovni sud Bijelo Polje (Novine) Prijeti mu najmanje deset godina robije: Zgrada suda – Foto: Savo Prelević

Prema Krivičnom zakonu za to djelo je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina, s tim da kada je u pitanju pokušaj može se i blaže kazniti.

Suđenje će početi sjutra.

Vijestima je iz policije odgovoreno da taj događaj nije tretiran kao granični incident.

„Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, preduzimali mjere i radnje koje su, nakon vještačenja i drugih policijsko-tužilačkih aktivnosti, dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je počinilo ovo krivično djelo – teško ubistvo u pokušaju, izvršeno na štetu F.M. i F.M. iz sela Stupa – Opština Rožaje“, piše u odgovoru policije.

Maloljetni F.M. je tada zadobio tešku tjelesnu povredu – prostrijelnu ranu u predjelu donjih ekstremiteta.

“Lice osumnjičeno za ovo krivično djelo je V.S., državljanin Republike Srbije i službenik Direktorata policije MUP-a Republike Srbije. Protiv njega je državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo“, dodaju iz policije.

Do incidenta je došlo u selu Stupa u blizini srpsko- crnogorske granice.

Sead Murić je ranije tvrdio da je njegov brat F. M. tada krenuo sa bratom od strica da traže krave.

“U jednom trenutku, pričaju očevici, samo se začuo rafal, bez ikakvog prethodnog upozorenja. Kao u vrijeme rata. Pukom srećom meci nijesu ubili mog brata već su ga samo ranili. Cijelo selo je u šoku. Je li moguće da policija iz druge države uđe na našu teritoriju i puca po civilima… Ovo je udar na državu, ovo je atentat na Crnu Goru“, rekao je Sead tada.

Dodao je da je njegov brat upucan na imanju njihovog djede na crnogorskoj teritoriji i koje je oko kilometar i po udaljeno od granice.

Onoga koga su jurili nijesu pogodili?

F. M. su srpski policajci ranili dok su jurili Idriza Čalakovića iz Tutina koji je navodno švercovao odjeću i obuću.

Prema informacijama “Vijesti”, bježeći od policije Čalaković je sletio u potok u crnogorskom selu Stupa, nedaleko od granice sa Srbijom.

Tada su čuvari reda iz susjedne države osuli rafal i sa više metka pogodili vozilo koje se nalazilo u blizini, a u kojem je bio i maloljetni F. M.

Čalaković je ubrzo uhapšen, a njegovo vozilo navodno nije pogođeno nijednim metkom.

Izvor: vijesti.me

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.