Stanite pred ogledalom i naći ćete odgovor

Ovim isjekiranim zbog izbora u Beogradu se čudu čudim na zavisti zbog učešća SPP-a na izborima.

Nisu imali hrabrosti ni da učestvuju a oni kad učestvuju to bude pod nečiju strehu ili budu prišlepak nečiji. Ko ima ilijek mozga i ko je pratio bar preko medija nastupe svih opcija i nastup SPP-a mogao je da vidi veliku razliku u predstavljanju programa i iskrenosti u poboljšanju stanja muslimana u Srbiji a i svih građana i to u kratkom roku.

Pošto su kritičari samo ove dvije opcije neka odgovore: Kad su oni promovisali islam u Sandžaku na svojim skupovima a kamoli u Beogradu? Muftija je iskoristio medije i govorio o osnovama islama javno, govorio je o tvhidu i širku, o vjerovanju u Jednog Boga, o poštenju, o islamskom poslovanju, islamskom bankarstvu, o zdravom životu, velikim grijesmo, kamata, kocki, drogi, čak i o teološkom stavu nečestitanja praznika nevjernicima i sve ovo sa ponosom i uživo u TV nastupima.

Pozvao je cijelu Srbiju u islam pa čak i cio region. Jel to malo? Jel to uspjeh?Ponašao se kao pravi daija u centru kufra na Balkanu. Neću da govorim o drugim opcijama koji ko bajagi se ismijavaju rezultatom. Reći ću i to da je Poslanik a.s. istjeran iz Mekke da bi je poslije dugo godina osvojio. Vi koji se blamirate i munafički ponašate pogledajte u vaše redove, u vašu davu, u vaš ahlak, u vaše znanje i rad za islam.

Sve sto se ismijavate sa Muftijom i vjernicima koji se bore na Allahovom putu na sve načine stanite pred ogledalom i naći ćete odgovor.

Autor: Edis Pačariz

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.