Studentima IUNP-a dodijeljeni sertifikati ORACLE Akademije

Dana, 28.02.2018. godine uručeni su sertifikati za tri kursa Oracle akademije: osnovni i napredni nivo programiranja u Javi i kurs iz oblasti baza podataka.

Ovlašćeni predavači za pomenute Oracle kurseve bili su profesori Departmana za računarske nauke Univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Muzafer  Saračević i doc. dr. Fadil Novalić.

ORACLE је vоdеćа kоmpаniја kоја pоkrivа sеrvisе bаzа pоdаtаkа i infоrmаciоnih sistеmа, kао i Java prоgrаmskih rjеšеnjа. Kоmpаniја оstvаruје surаdnju i sа obrazovnim ustаnоvаmа u svijеtu, оbеzbjеđuјući pri tоm sоpstvеnе rеsursе, а svе u cilјu еdukоvаnjа mlаdih stručnjаkа iz оblаsti IT-a. Univerzitet u Novom Pazaru је оd 2008. gоdinе člаn ORACLE Аkаdеmiје u оkviru prоgrаmа Introduction to Computer Science.

Pre zvanične dodjele, rukovodilac Departmana za računarske nauke, prof. dr. Šemsudin Plojović, je istakao značaj pohađanja i dobijanja ovakve prestižne međunarodno priznate sertifikacije, koja se fokusira na značajne uloge u razvoju softvera i programiranju. Dodao je i to da Oracle sertifikacija demonstrira kompetencije koje se posebno cijene i izdvajaju u domenu informacionih tehnologija i na taj način se studentima obezbjeđuju specijalizacije iz oblasti koje su danas najtraženije u svijetu.

Sertifikate je dobilo 22 polaznika.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker