Studentima IUNP-a dodijeljeni sertifikati ORACLE Akademije

Dana, 28.02.2018. godine uručeni su sertifikati za tri kursa Oracle akademije: osnovni i napredni nivo programiranja u Javi i kurs iz oblasti baza podataka.

Ovlašćeni predavači za pomenute Oracle kurseve bili su profesori Departmana za računarske nauke Univerziteta u Novom Pazaru, prof. dr. Muzafer  Saračević i doc. dr. Fadil Novalić.

ORACLE је vоdеćа kоmpаniја kоја pоkrivа sеrvisе bаzа pоdаtаkа i infоrmаciоnih sistеmа, kао i Java prоgrаmskih rjеšеnjа. Kоmpаniја оstvаruје surаdnju i sа obrazovnim ustаnоvаmа u svijеtu, оbеzbjеđuјući pri tоm sоpstvеnе rеsursе, а svе u cilјu еdukоvаnjа mlаdih stručnjаkа iz оblаsti IT-a. Univerzitet u Novom Pazaru је оd 2008. gоdinе člаn ORACLE Аkаdеmiје u оkviru prоgrаmа Introduction to Computer Science.

Pre zvanične dodjele, rukovodilac Departmana za računarske nauke, prof. dr. Šemsudin Plojović, je istakao značaj pohađanja i dobijanja ovakve prestižne međunarodno priznate sertifikacije, koja se fokusira na značajne uloge u razvoju softvera i programiranju. Dodao je i to da Oracle sertifikacija demonstrira kompetencije koje se posebno cijene i izdvajaju u domenu informacionih tehnologija i na taj način se studentima obezbjeđuju specijalizacije iz oblasti koje su danas najtraženije u svijetu.

Sertifikate je dobilo 22 polaznika.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.