Svečano otvoreni novoopremljeni računarski kabineti IUNP-a

Presecanjem vrpce danas, 29.11.2017. g., su na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru svečano otvorena četiri novoopremljena računarska kabineta.

Vrpcu su presjekli rektor, prof. dr. Suad Bećirović, generalni menadžer, prof.dr. Elma Elfić Zukorlić, prorektor za nastavu, prof.dr. Amela Lukač Zoranić i rukovodilac Departmana za računarske nauke, prof.dr. Šemsudin Plojović.

Na svečanom otvaranju u prisustvu velikog broja studenata istaknut je značaj novih tehnologija i opreme koja će biti na raspolaganju studentima Departmana za računarske nauke ali i studentima ostalih studijskih programa.

Kabineti su specijalizovani za softversko programiranje, učenje na daljinu, grafički dizajn i kabinet za opštu informatiku. Napomenuto je da se radi o računarima vrhunskih performaski koji predstavljaju poslednju riječ u tehničkom i tehnološkom smislu, među kojima su Apple-ovi iMac računari koji osim dizajna prate i najbolje karakteristike pogodne za softversko programiranje.

Jedan dio računara je donacija koju je Univerzitet dobio od Vakufske direkcije Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, čiji predstavnik Admir Doljanac je i prisustvovao otvaranju.

Studenti Departmana za računarske nauke ali i ostalih Departmana izrazili su zadovoljstvo zbog nove opreme na kojoj će raditi i usavršavati svoja stečena znanja.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.