Svečano uručeni indeksi 16. generaciji studenata IUNP-a

Danas, 02.10.2017. g., upriličen je svečani prijem i dodjela indeksa studentima I godine u akademskoj 2017/2018. godini. Pozdravni govor i riječi dobrodošlice studentima je uputio rektor, prof. dr. Suad Bećirović istakavši  važnost studiranja: „Nastojte da budete najbolji ekonomisti, pravnici, informatičari, vaspitači, psiholozi, umjetnici i filolozi. Mi na Internacionalnom univerzitetu smo tu da vam ponudimo sve uslove da budete najbolji“.

Nakon rektora, studentima se obratila, i kroz sve službe Univerziteta riječima sprovela, predsjednica Studentskog parlamenta, Zerina Bojadžić, studentica III godine Departmana za filološke nauke.

U svom obraćanju naglasila je posebnost odnosa zaposlenih i nastavnog osoblja sa studentima, napominjući da student IUNP-a u toku studija dobija apsolutnu podršku svih službi univerziteta. Pored toga, upoznala je brucoše sa mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima i sekcijama u kojima studenti mogu iskazati svoje talente.

Tokom dodjele istaknuto je da Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru od svog nastanka teži izvrnosti. Ta  izvrsnost se ogleda u predavanjima, u obrazovnim profilima, u nastavnom kadru, u prostoru i na kraju u studenatima.

Prve indekse studentima generacije 2017/2018. god. uručila je prorektorka za nastavu, prof. dr. Amela Lukač Zoranić, a potom  i rukovodioci Departmana, koji su održali uvodno predavanje i upoznali studente sa nastavnim osobljem.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.