Toyota povlači milion hibridnih vozila zbog kvara

Toyota planira povlačenje vozila zbog problema s električnim žicama koji bi mogao prouzrokovati požar u vozilu.

Japanska automobilska kompanija Toyota najavila je da planira povlačenje više od milion hibridnih vozila širom svijeta zbog problema s električnim žicama koji bi mogao da prouzrokuje požar u vozilu.

Planirano je povlačenje oko 1,03 miliona vozila marke Prius, Prius PHV i C-HR, proizvedenih u periodu od juna 2015. do maja 2018. godine, saopšteno je iz te kompanije, a prenosi agencija Reuters.

Od ukupne brojke, 554.000 automobila biće povučeno u Japanu, 217.000 u Sjevernoj Americi, a 219.000 u Evropi, prenosi portal Independent Online.

“Postoji mogućnost kratkog spoja na električnim žicama i stvaranja visoke temperature pri njihovom trošenju povezanom s vibracijama u vožnji”, objasnili su iz Toyote u dokumentu dostavljenom japanskom ministarstvu saobraćaja.

Proizvedeno 10 miliona vozila

“To u najgorem slučaju može prouzrokovati požar u vozilu”, dodaje se u dokumentu.

Portparolka kompanije je rekla da joj nisu poznati slučajevi povreda u Japanu povezani s tim problemom.

Toyota je od 1997. godine prodala više od 10 miliona hibridnih vozila, uključujući i one marke Prius.

Kompanija je 2016. godine najavila povlačenje ukupno 3,37 miliona vozila širom svijeta zbog problema sa sigurnosnim jastucima.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.