Trump želi da se američke snage vrate iz Sirije što prije

“Američka misija nije se promijenila – predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće”, rekla je Sarah Sanders u saopćenju.

“Odlučni smo potpuno poraziti IDIL i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i finansijski kako bi se regija učinila sigurnom”, rekla je Sanders.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u nedjelju da je uvjerio američkog kolegu Donalda Trumpa, koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži. U telefonskom razgovoru uoči napada u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da ne povlači američke snage iz Sirije.

“Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati”, kazao je Macron. Naglasio je i da je uvjerio Trumpa da ograniči subotnje napade na postrojenja za hemijsko oružje.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.