Turska bolnica Acıbadem Maslak uvela tehnologiju sljedeće generacije u liječenju raka

Turska je trenutno jedna od vodećih zemalja u oblasti zdravstvenog turizma zbog naprednih dijagnostičkih i terapijskih usluga koje se pružaju u zemlji.

MR Linac je najnovija tehnologija koja prva u svijetu kombinuje magnetnu rezonancu i Linac i turska bolnica Acıbadem Maslak u Istanbulu je počela da liječi pacijente njome. Uz pomoć ove tehnologije radiolog onkolog može da liječi pacijenta kao hirurg, jer ovaj uređaj obezbjeđuje ljekarima preciznu sliku tumora čak i u mekim tkivima. Bolnica Acıbadem Maslak je deveti MR Linac centar na svijetu.

MRIdian MRI vođena radioterapija predstavlja posljednji pomak u oblasti radiološke onkologije. Anatomski detalji koje obezbjeđuje samo MR snimanje mekih tkiva omogućavaju prilagođavanje plana liječenja na stolu i mjenjanje doza zračenja na osnovu anatomskih promjena koje se javljaju između dva tretmana. Zahvaljujući prenosu video-snimka, ova tehnologija omogućava onkolozima i da vizualizuju i automatski kontrolišu snop na osnovu položaja tumora i okolnih organa prikazanog u realnom vremenu.

„Izuzetno smo zadovoljni što smo pokrenuli prvi program MRI vođene radioterapije u Turskoj, za koji vjerujemo da pacijentima oboljelim od raka u Turskoji pruža niz prednosti u poređenju sa tradicionalnom radioterapijom“, rekao je Prof. Enis Ozyar, M.D. šef katedre za radioterapiju Medicinskog fakulteta Univerziteta Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar. „Što je najvažnije, MRIdian omogućava klinička poboljšanja u vizualizaciji i preciznom svakodnevnom prilagođavanju planova, kao i da koristimo veće i potencijalno djelotvornije doze zračenja.“

Turska je trenutno jedna od vodećih zemalja u oblasti zdravstvenog turizma zbog naprednih dijagnostičkih i terapijskih usluga koje se pružaju u zemlji.

Više informacija možete pronaći putem linka.

Izvor: Vijesti.me

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.