Turski Flex otvara pogon u Priboju

Do kraja 2019. zapošljavanje 350 radnika

Turska kompanija Flex academy zakupila je nedavno 20.000 kvadrata prostora Slobodne zone Priboj, prenosi portal PPmedia.

– Obaveze koje je preuzeo turski investitor zakupom skoro 20 hiljada kvadrata je da u prvoj godini zaposle 200 radnika, a u narednoj godini još dodatnih 150 – kazao je pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni ekonomski razvoj Jasmin Hodžić.

– Naša firma se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom svih vrsta cevi i ima tržište u Americi i celoj Evropi. Planiramo da većinu naše izvozne proizvodnje instaliramo ovde u Srbiji u sledeće tri godine. Dopremili smo deo mašina i za mesec dana počinjemo proizvodnju – kazao je direktor turske firme Flex academy Sulejman Karakus.

On navodi da do leta očekuju i drugi kontigent mašina, pa će uposliti oko 200 radnika ove godine, a do kraja sledeće ukupno oko 350 radnika.

Flex academy bavi se proizvodnjom creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga.

Istovremeno, Opštinsko veće Priboja navodi da su potpisivanjem ovog ugovora ispunjeni ciljevi popunjavanja kompletnog postojećeg zatvorenog prostora pogona u Slobodnoj zoni.

Na sednici je usvojen i plan investicija za ovu godinu u infrastrukturnom opremanju grinfild prostora zone u ukupnoj površini od 5 hektara.

U ovoj godini očekuje se i pokretanje proizvodnje u FAP-ovom pogonu Preseraj, koji se nalazi u okviru prostora Slobodne zone.

(Ekapija)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.