U izraelskim zatvorima oko 340 palestinskih studenata

Najmanje 340 palestinskih studenata nalazi se u izraelskim pritvorima, izjavio je u Ramallahu palestinski ministar obrazovanja Sabri Saidam.

Najmanje 340 palestinskih studenata nalazi se u izraelskim pritvorima, izjavio je u Ramallahu palestinski ministar obrazovanja Sabri Saidam.

Kako je kazao, izraelske snage sigurnosti su prošle sedmice privele Omara al-Keswanija, predsjednika studentskog vijeća Univerziteta u Birzeitu, na okupiranoj Zapadnoj obali u Palestini.

“Zamalo je došlo do masakra na kampusu kada su izraleske snage sigurnosti otvorile vatru tokom racije”, izjavio je Saidam.

Izraelsku raciju opisao je kao “organizovani državni terorizam i aroganciju bez presedana”, te je pozvao Međunarodnu asocijaciju univerziteta i UNESCO da preuzmu odgovornost za zaustavljanje izraelskih kršenja ljudskih prava.

“Izraelska okupacija cilja palestinski obrazovni sistem”, izjavio je palestinski ministar.

Saidam je kazao da su izraelske snage prošle godine usmrtile devet učenika, a 603 su ranjena. Dodao je i da je oko 95 palestinskih škola bilo meta izraelskih upada.

(trt.net.tr)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.