U Novom Pazaru je 18 408 nezaposlenih. Šta to zapravo znači?

Statistika je neumoljiva: 18408 osoba se nalazi na birou za zapošljavanje u Novom Pazaru. 
To govori o destrukciji cijelog sistema i tridesetogodišnjem uništavanju prvirede ovog kraja od strane lokalnih i republičkih vlasti. Mi smo grad u kome je privatizacija najgore urađena, u kome su svi nekadašnji giganti do temelja uništeni, u kome nijedna ozbljina investicija nije realizirana, u kome je gledano da se uništi i privatna biznis incijativa i u kome su kriminal i korupcija uzeli danak. 


Veliki giganti su preživjeli pakao devedesetih, ali ih je uništila u procesu privatizacije Ugljaninova vladavina u dosluhu sa tadašnjim koštuničinim režimom. Naravno ono što je bilo najžilavije i njih preživjelo, dokrajčila je Ljajićeva SDP sa svojim partnerima Tadićem, Dinkićem i bratjom. I jednima i drugima dugujemo i to što nikada ni jedna ozbljna strana firma nije došla u naš kraj, jer su otjerali i one koji su se odvažili da pokušaju tražeći im nekakve procente i rekete. Ljajiću i SDP-u dugujemo i uništenje brojinih privatnih firmi, koje su lomili, ucjenjivali inspekcijama, dažbinama i inim mehanizmima, pretvarali u robove i klasične farme. I jednima i drugima dugujemo to što su korupcija i kriminal postali osnovna vrijednost svih institcuija nad kojima imaju ingerencije, što u svakoj branši postoji po jedna organizirana kriminalna grupa koja vedri i oblači – obrazovnom sistemu, zdrvastveniom sistemu, lokalnom sudstvu, tužilaštvu… 

I danas, pri kraju treće decenije od višestranačja, ova bratja udružena u SDP-SDA koaliciju, ova krvopija izjeda preživjele zdrave ćelije ovog naroda.


Mehanizham naše regeneracije već je narastao, dovoljno jak da se izbori sa tim štetočinama u organizmu, i iz dana u dan jača. Prva prilika da to demonstriramo jeste 4. novembar i izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće, krenimo već sada u proces rehabilitacije, pokrenimo se i pokažimo da smo sposobni i spremni da mijenjamo stvari!

Preuzeto sa fb Fehratović Jahja

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.