U Priboju počele Međuopštinske sportske igre

Priboj je do nedelje veliki centar sporta i mladosti.U tom gradu održavaju se 55.MOSI, međuopštinske sportske igre, jedna od najvećih amaterskih sportskih manifestacija na Balkanu.

Pribojskim stadionom prodefilovalo je 29 ekipa iz isto toliko opština i gradova Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Različita mesta, interesovanja i sportsko iskustvo ali slične želje i očekivanja sportista.

“MOSI je jedno veliko iskustvo za nas sportiste, s obzirom da treniram atletiku ne očekujem puno jer je baš jaka konkurencija,da se provedem lepo”, dodao je drugi učesnik manifestacije.

U rekonstrukciju sportskih objekata domaćini iz Priboja uložili su 200 miliona dinara,a za najbolje pripremili gotovo hiljadu medalja. 2100 sportista odmeriće snage na različitim terenima.

Što se tiče samih MOSI, tu imamo 15 takmičenja,15 različitih disciplina,sve muške discipline su zastupljene, s tim što je u ženskoj konkurenciji zastupljeno 11 disciplina”, rekao je predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica.

Da su u pitanju sportske igre mladih bez upliva politike potvrdilo je i to što je početak takmičenja označio košarkaš Marko Gudurić, nad Pribojem poleteli baloni a osim takmičenja svako veče biće i koncerti.

(RTS)

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.