U Prijepolju održana manifestacija u povodu mjeseca rođenja Allahovog Poslanika a.s.

U ponedjeljak 04.12.2017. god. u džematu Velika Župa upriličena je svečanost u organizaciji Medrese Gazi Isa-beg i Medžlisa IZ-e Prijepolje u povodu mjeseca rebiu-l-evvela, kojoj je prisustvovao direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović sa delegacijom, rukovodstvo Prijepoljskog medžlisa, imami i džematlije sa prostora Prijepolja, Brodareva i Komarana.

Skup je otpočeo učenjem ajeta Kur’ana Časnog od strane prof. Muhedina Latifovića, nakon čega se prisutnima obratio glavni imam Medžlisa Aref ef. Duraković.

Potom je izveden program od strane učenika Medrese sastavljen od ilahija, salevata, tekbira i citata iz života Allahovog Poslanika a.s.

Na kraju programa prisutnima se obratio direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, koji je govorio o životu Muhammeda a.s. i potrebi da se danas muslimani ugledaju na njega te da sreću, spas i rješenje za svoje probleme traže u sunnetu Allahovog Poslanika a.s.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.