Ukradena samsungova tehnologija pa prodata Kinezima

Samsungova displej tehologija savitljivih telefona je ukradena a potom prodata dvjema kompanijama iz Kine, prema tvrdnjama iz najnovije tužbe koja je podnijeta u Južnoj Koreji.

Prema navodima, Samsungov nacrt za “fleksibilni OLED edge panel 3D laminaciju” procurio je od strane dobavljača. Tužba potom tvrdi da je neimenovana kompanija prodala informacije dvjema kineskim kompanijama za 14 miliona dolara, prenosi Benchmark.

Prema onome što je istakao tužilac, Samsung je proveo šest godina i uložio oko 130 miliona dolara u razvoj savitljivog displeja za fleksibilne telefone.

U izjavi, koju je Samsung Display objavio u petak, kompanija ističe da je navodna krađa za žaljenje, istovremeno ističući da će preduzeti mjere kako bi bolje zaštitila svoje tehnologije. Još nije određen datum suđenja, jer se još uvjek traga za osobama koje su umiješane u incident.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.