Unija slobodnih sindikata CG (USSCG) zbog novog poskupljenja svih vrsta goriva, traži hitnu sjednicu Socijalnog savjeta

Unija slobodnih sindikata (USSCG) je, zbog novog poskupljenja svih vrsta goriva u Crnoj Gori, tražila hitno sazivanje sjednice Socijalnog savjeta.

USSCG je predsjedniku Socijalnog savjeta, Kemalu Purišiću, dostavila zahtjev za sazivanje hitne sjednice na kojoj bi se analizirala Uredba o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata i kojoj bi prisustvovali predstavnici resornog Ministarstva.

“Novo u nizu poskupljenja naftnih derivata izazvalo je dodatno urušavanje životnog standarda i ogroman revolt građana. Dok zarade zaposlenih miruju od 2005. godine, cijene životnih namirnica, prevoza i druge robe i usluga drastično su rasle, što je većinu naših sugrađana odavno dovelo ispod ruba egzistencije”, navodi se u zahtjevu USSCG.

Predstavnici USSCG su kazali da im zbog toga nije jasno zašto Vlada dozvoljava da cijena goriva bude među najvišim u Evropi, u trenutku kada veliki broj crnogorskih porodica jedva sastavlja kraj sa krajem.

“Opštepoznato je da u strukturi cijene goriva više od polovine uzima država, pa je neshvatljivo, ali i neprihvatljivo da građani, koji su po zaradama i životnom standardu pri samom dnu ljestvice u Evropi, plaćaju najskuplju cijenu goriva”, rekli su predstavnici USSCG.

Sve vrste goriva u Crnoj Gori od utorka su skuplje tri do sedam centi. Litar euraosupera 95 i 98 poskupio je četiri centa na 1,41 eura, odnosno tri centa na 1,44 eura.

Cijena euraodizela u naredne dvije sedmice je veća sedam centi i iznosi 1,3 eura, dok je lož ulje za veleprodaju poskupilo šest centi na 1,26 eura.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.