Uništit ćemo ekstremističke ideje odmah, želimo se vratiti otvorenom islamu i našim lijepim običajima

Saudijski prijestolonasljednik

Govoreći danas (24.10.) na Future Investment Initiative u Rijadu, saudijski prijestolonasljednik Muhammed ibn Selman, pored prezentiranja niza ekonomskih projekata, istakao je i da će njegova kraljevina širiti „tolerantni i otvoreni islam“, a da će uništiti „ekstremističke ideje“ i to odmah.

„Projekat sahve u Saudijskoj Arabiji i cijeloj regiji proširio se 1979. godine iz niza razloga, ali sad nije vrijeme da govorimo o njima. Mi prije toga nismo bili ovakvi i samo želimo da se vratimo onome na čemu smo bili: umjerenom islamu, otvorenom prema svijetu, prema svim religijama, prema svim tradicijama.

Oko 70% Saudijaca su mlađi od 30 godina. I, da vam otvoreno kažem ne želimo da protraćimo sljedećih trideset godina našeg života trpeći bilo kakve ekstremističke ideje. Mi ćemo ih uništiti odmah, sada!“, poručio je mladi saudijski princ dodavši:

„Želimo da živimo normalnim životima u skladu s tolerantnom prirodom naše vjere i u skladu s našim lijepim običajima.“

Pripremio: Abdullah Nasup

(saff.ba)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.