Univerzitet u Sarajevu: Kodeks o oblačenju i ponašanju

Piše: Haris Zahiragić

Ponosan sam na činjenicu da se na moj prijedlog u Zakonu o visokom obrazovanju našla odredba koja propisuje obavezu Univerzitetu u Sarajevu da donese Kodeks oblačenja i ponašanja na Univerzitetu u Sarajevu.
Na Univerzitetu u Sarajevu je u toku njegova izrada. Koliko vidim već su neki “slobodni” i “slobodnoumni” profesori krenuli javno iskazivati svoje neslaganje sa donošenjem istog.
Bilo je krajnje vrijeme da se kaže NE izgledu i ponašanju koje dolikuje Grand paradi ili koridi u Čevljanovićima, ali ne i Univerzitetu u Sarajevu.
Oni koji imaju nešto protiv neka idu na pomenutu paradu ili koridu, mogu i na neki drugi Univerzitet u nekom manjem mjestu (uz dužno poštovanje manjim mjestima), svakako time potvrđuju da nikada i nisu bili za Univerzitet u Sarajevu – ma koliko oni svoju kritiku krili iza sloboda i prava pojedinca i iza veoma neuvjerljivih argumenata.
Vjerujem da će donošenju ovoga Kodeksa prethoditi javna rasprava, te pozivam sve studente i akademsko osoblje da se uključe u istu.

U prilogu (na slici) možete vidjeti šta je propisano kada je oblačenje u pitanju.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.