UNSA će povodom 69. godišnjice postojanja promovisati profesore emerituse

Za dodjelu počasnog zvanja profesora emeritusa predlažu se posebno zaslužni penzionisani redovni profesori koji su u dužem vremenu doprinosili unapređivanju i razvoju univerzitetske nastave, naučnoistraživačkog rada i koji su stekli internacionalnu reputaciju.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, će na čast profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu promovirati sljedeće profesore:

1. Prof. Ognjenka Finci, dipl.ing.arh, penzionisana redovna profesorica Arhitektonskog fakulteta
2. Dr. Emina Kečo-Isaković, penzionisana redovna profesorica Fakulteta političkih nauka
3. Dr. Milanka Miković, penzionisana redovna profesorica Fakulteta političkih nauka
4. Dr. Ismet Grbo, penzionisani redovni profesor Fakulteta političkih nauka
5. Dr. Esad Zgodić, penzionisani redovni profesor Fakulteta političkih nauka
6. Dr. Stjepan Šimić, penzionisani redovni profesor Fakulteta političkih nauka
7. Dr. Nedžad Leko, penzionisani redovni profesor Filozofskog fakulteta
8. Mr. Paša Gackić, penzionisana redovna profesorica Muzičke akademije
9. Prof. Rešad Arnautović, penzionisani redovni profesor Muzičke akademije
10. Dr. Mehmed Kico, penzionisani redovni profesor Fakulteta islamskih nauka, posthumno

Na svečanosti će biti upriličeno i uručivanje 10 ugovora o radu izabranim asistentima i stručnim saradnicima u okviru programa zapošljavanja 150 asistenata i stručnih saradnika na Univerzitetu u Sarajevu.

Godišnjica Univerziteta, 69. po redu, obilježena je i promocijom i dodjelom diploma 5246 diplomanata i magistranata, izložbom umjetničkih radova studenata Umjetničke akademije Univerziteta u Splitu na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, koncertom orkestra Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, promocijom 54 doktora nauka, predstavom „Elektra“ koja je izvedena na Akademiji scenskih umjetnosti, te brojnim svečanostima i naučnim skupovima koje su organizirale organizacione jedinice Univerziteta u Sarajevu.

Svečanost će biti upriličena u srijedu 26. decembra 2018. godine u 13:00 sati u Svečanoj sali Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).

Izvor: klix.ba
Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.