Upriličena “Umjetnička večer” medrese Gazi Isa-beg

U Domu kulture održana “Umjetnička večer” učenika i učenica medrese Gazi Isa – beg iz Novog Pazara i Rožaja.

Medresa je škola koja se može pohvaliti obiljem talentovanih učenika iz svih oblasti života.

Kroz decenije postojanja brojne generacije istakle su se talentima za sport, retoriku, glumu i umjetnost.

U obraćanju prisutnima direktor dr. Rešad ef. Plojović istakao je da je medresa Gazi Isa-beg rudnik talenata, dodajući da, gdje god se pojave njeni učenici, osvajaju medalje.

“Ono što sa ponosom volim da istaknem jeste da smo mi škola koja podržava i njeguje talente u svakoj oblasti. Dakle, imamo prvake u boksu na državnom nivou, imamo prvotimce u fudbalu, imamo prvake u raznim atletskim disciplinama. Imamo učenike i učenice koji su nas predstavljali na državnim takmičenjima, kao što je međunarodna debata na arapskom jeziku u Kataru koja je nedavno završena, a na kojoj je učestvovalo preko pedeset škola iz mnogih zemalja svijeta, a mi smo zauzeli zavidno mjesto. Ono što posebno naglašavam jeste takmičenje koje je jučer završeno u Prištini, na nivou medresa sa Balkana, gdje je naša medresa sa pet takmičara osvojila pet medalja, tri zlatne i dvije srebrne. Oni su naš ponos, a mi ćemo biti uvijek tu da ih podržimo i pomognemo”, ističe dr. Plojović.

Medresanti su tokom večeri kroz dramske komade, poeziju, ilahije i recitali pokazali svu raskoš talenta koji posjeduju.

  

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.