Vanredno stanje u Grčkoj: Veliki požar kod Atine

Zamjenik šefa grčkih spasilačkih službi Militijadis Milonas izjavio je večeras za državnu televiziju ERT da je jedna osoba stradala u požarima u istočnom dijelu oblasti Atike, kao i da je 25 ljudi povrijeđeno, od čega je šestoro u teškom stanju, prenosi MIA.

Zbog silovitoga šumskog požara zatvorena je jedna od najprometnijih grčkih autocesta, prekinut željeznički promet a oblaci dima nadvili su se nad Atenu.

Očevici kažu da su vidjeli puno spaljenih kuća istočno od Atene.

Kasno poslijepodne, velik požar izbio je sjeverno i istočno od Atene. Gradonačelnik je rekao da je vidio najmanje 100 domova i 200 automobila koje je zahvatio plamen.

Navodi se da grčki mediji javljaju da je deset osoba, nejvjerovatnije turista iz Danske, nestalo nakon što su bježeći od požara uskočili u čamac i uputili se u nepoznatom pravcu.

Tsipras prekinuo posjetu BiH

Grčka Obalska straža započela je akciju njihovog pronalaženja i spasavanja.

Grčke vlasti zatražile su od meštana priobalnih oblasti u blizini prijestolnice Atine da napuste domove dok šumski požari bjesne, a zatvoren je jedan od najprometnijih grčkih autoputeva i oblaci dima dižu se iznad prijestolnice.

Grčki premijer Alexis Tsipras skratio je posjetu Bosni i Hercegovini i hitno će se vratiti u zemlju, gdje u okolini Atine divljaju veliki požari, saopštio je izvor iz grčke vlade.

Grčki premijer je danas boravio u Mostaru, a u zemlju se vraća zbog vanredne situacije izazvane požarima, prenosi Fena.

Grčke vlasti zatražile su od mještana priobalnih regija u blizini Atine da napuste svoje domove dok šumski požari bjesne, zatvarajući jedan od najprometnijih grčkih autoputeva i dižući oblake dima iznad prijestolnice.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.