Veliki broj Sandžaklija dočekao hadžije

Uprkos hladnom i kišovitom vremenu, veliki broj prijatelja i rodbine dočekao je sandžačke hadžije. Dobrodošlicu im je poželio i predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić istakavši da je njihov cilj ispunjen vidjevši zadovoljne i nasmijane hadžije.
“U velikom broju smo ispratili, tako i večeras dočekujemo naše hadžije kojima se na licu vidi zadovoljstvo. Svakom vjerniku je najveća želja obići Mekku i Medinu i biti blizu Bejtullaha. Njima je ta želja ispunjena i molim Allaha da i svima drugima omogući put do Mekke i Medine.”
Hadžije zadovoljni utiscima istakli da je organizacija bila na visokom nivou.
“Ovo što smo vidjeli i doživjeli nemoguće je opisati. Zaista nam je bilo prelijepo, na svakom mjestu smo sa osmjehom bili dočekani. Smještaj, hrana kao i sve ostalo bilo je na zavidnom nivou. Dovimo da nam Allah opet omogući da odemo.”
Sve je proteklo u najboljem redu, istakao vodič dr. Rešad ef. Plojović.
“Kada smo odavde polazili žudili smo da što prije stignemo, onda se u jednom momentu pojavila žudnja jednog broja hadžija da se što prije vrate svojim porodicama. Međutim, naš boravak se odužio nedjelju dana. Već sutra ćemo svi opet poželjeti da budemo tamo, a preostaje nam samo da molimo Allaha da nam ibadeti budu primljeni.”

 

SANA

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.