Video: U Prištini palili proizvode iz Srbije

Policija je zbog paljenja uhapsila dvije osobe koje su puštene nakon saslušanja.

U Prištini su danas uhapšene dvije osobe koje su palile proizvode iz Srbije na trgu Skenderbeg u Prištini, u blizini kosovske vlade i skupštine, saopštila je kosovska policija, prenosi Tanjug.

Mediji su prenijeli da se radi o navijačkoj grupi „Plisat“, koji su snimke paljenja proizvoda okačili na svojoj stranici na Facebooku.

Kako je rekla portparolka policije Flora Ahmeti, oni su ubrzo nakon saslušanja pušteni po nalogu tužioca, prenosi prištinski sajt Koha.

Policija je navela da je nekoliko građana u 19.30 palilo proizvode iz Srbije.

Televizija direktno prenosila događaj

Pripadnici vatrogasne jedinice iz Prištine odmah su intervenisali i ugasili manje požare.

Agencija Beta navodi da je prištinska televizija T 7 direktno prenosila taj događaj, te da je objavila da je među pritvorenima i predsjednik navijača Fudbalskog kluba Priština.

I u nekim drugim sredinama na Kosovu danas su paljeni proizvodi iz Srbije kao reakcija na odluku Vlade Kosova da poveća taksu za uvoz tih proizvoda sa 10 na 100 odsto i zabrani prodaju artikala u kojima kao zemlja uvoza nije navedeno Ustavno ime Kosova.

Izvor: Agencije

Bojkoto produktet e sërbisë !!

Geplaatst door Plisat op Donderdag 22 november 2018

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.