Vjera me izvukla iz depresije

Rođena sam kao muslimanka i odgajana sam tako, ali ne u potpunosti, roditelji me nisu naučili da mi je obaveza da klanjam, postim i da se pokrijem, nego mi je dat taj neki izbor, tako da mogu reći da jesam vjerovala u Allaha, dž. š., ali nisam ispunjavala svoje obaveze. Godine 2013. dijagnosticirana mi je klinička depresija i tada sam se pokušala ubiti i, hvala Bogu, nisam uspjela. Onda sam išla na razne psihoterapije, pila razne lijekove i sve je pomagalo donekle i onda opet na isto, dok nisam otišla jednom efendiji na učenje rukje. Išla sam dva puta i počela sam klanjati, postiti, i sad se, ako Bog da, planiram pokriti…

Od tada ne pijem lijekove, nego mi je lijek namaz i Kur’an, i ovo nazivam idealnom terapijom za svaki problem i poteškoću koju čovjek ima. U mom gradu nalazi se škola islama, evo pri kraju sam prve godine, imam još jednu, ako Bog da. Mnogo sam naučila o svojoj vjeri, mnogo sam se popravila i mnogo mi se život promijenio. Razmišljala sam da sam u borbi protiv depresije probala sve moguće lijekove i terapije koje su ljudi izmislili i ništa me nije izvuklo do onog što nam je dragi Bog dao, jer ipak samo On zna šta je najbolje za nas.

Tekst poslala sestra Z. A.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.