Vještačka inteligencija sama uči kako da igra Battlefield 1

Budućnost pametnih robota i programa nam je izgleda svakim danom sve bliže, a pionire toga nalazimo tamo gdje se to i očekuje, u kompanijama koje se bave video-igrama i razvojem vještačkih inteligencija (AI) za njih.

Electronic Arts je danas predstavio najnovnije dostignuće njihovog odjeljanja za “Istraživanje nesvakidašnjih iskustva” (Search for Extraordinary Experiences Division – SEED). Radi se po specijalnom “Agentu” odnosno vještačkoj inteligenciji koja je od nule naučila da igra Battlefield 1, posmatranjem drugih igrača skoro godinu dana i konstantnim učenjem na greškama.

Kranji cilj ovog projekta je da jednog dana se razvije vještačka inteligencija ovakvog tipa, koja će moći u potpunosti sebe da adaptira unutar igre i koristi se za recimo NPC karaktere, ali i za obične protivnike u multiplejer mečevima za vježbanje, piše Play.

O ovom veoma zanimljivom projektu, o tome kako je tekao cjeli proces i mnogo više, možete pročitati na EA stranici, gdje je vođa projekta, Magnus Nordin, dao veoma zanimljiv intervju, kako bi bolje približio čitavu ovu ideju i nama “običnim” ljudima.

Podsjećamo, prije skoro dvije godine, AI je već naučio da igra jednu drugu igru, originalni DOOM iz 90-ih, ali ovo je prvi put da je ovakav poduhvat postignut sa jednom modernom i kompleksom savremenom igrom.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.