Vlada CG odlučila da gradi muzej savremene umjetnosti

Novac za izgradnju bio bi obezbjeđen budžetom za narednu godinu. Odlukom je predviđeno da sadašnji Centar savremene umjetnosti preraste u taj muzej

Vlada je danas usvojila odluku o izgradnju muzeja savremene umjetnosti u Podgorici na lokaciji u parku bivšeg vojno-medicinskog centra, preko puta zgrade Hitne pomoći.

Novac za izgradnju bio bi obezbjeđen budžetom za narednu godinu. Odlukom je predviđeno da sadašnji Centar savremene umjetnosti preraste u taj muzej.

“Prostori koje Centar savremene umjetnosti Crne Gore koristi nisu adekvatni za savremenu umjetnost i kao takvi onemogućuju da se Crna Gora pozicionira na regionalnoj kulturnoj mapi, i to u oblasti u kojoj ima zavidno nasljeđe i izuzetne savremene likovne stvaraoce. Važno je naglasiti i to da je Crna Gora, kao i Glavni grad Podgorica, jedina država i jedini glavni grad u regionu, Evropi i svijetu koja nema Muzej savremene umjetnosti”, navedeno je u obrazloženju odluke Vlade.

vijesti.me

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.