Vlast u Novom Pazaru nikada nije izdvojila ni jedan dinar za islamsku kulturnu baštinu

Vlast u Novom Pazaru, koju zadnjih 28 godina čini koalicija SDP na čelu sa Rasimom Ljajićem i SDA na čelu sa Sulejmanon Ugljsnjnom, nikada nije izdvojila ni jedan dinar za islamsku kulturnu baštinu.

Dok je posljednjih 20 godina putem medija pod kontrolom vlasti redovno vođena medijska hajka na svaki projekat održavanja, očuvanja i obnove islamske kulturne baštine u Novom Pazaru.

Vlast u Novom Pazaru je blatila Islamsku zajednicu prilikom svakog povraćaja vakufskih parcela. Zatim prolom obnove svake stare džamije, od Altun alema, Parica, Lejlek džamije i drugih džamija. Vlast je vodila medijsku hajku prilikom nadogradnje Islamskih ustanova i Stare banje – svaki put ističući da IZ uništava islamsku kulturnu baštinu.

Vlast u Novom Pazaru nije obnovila ni jedan jedini stari spomenik bošnjačke kulture koje su komunisti uništili, od Stambol čarsije, Stare čarsije, Novopazarske tvrđave i dr.

Istovremeno, vlast u Novom Pazaru nije izdala građevinsku dozvolu ni za jedan vakufski objekat u Novom Pazaru. Također nije namjenski asfaltirala put ni do jedne džamije.

Potpuno suprotno se pohodila prema svim pravoslavnim kulturnim objektima.

Ono sto je najironičnije jeste da je budžet grada Novog Pazara 20 miliona, naspram budžeta Mešihata i Medzlisa u Novom Pazaru ne prelazi pola miliona eura.

Kada će doći vrijeme da se novac građana muslimana Novog Pazara ulaže u muslimane i njihovu kulturu.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.