Vučić – Zahvalan sam Erdoganu za fabrike

Fabrike u Kraljevu, Krupnju, Leskovcu, Nišu, Aleksincu, Lebanu, V. Hanu i Žitorađi (Video)

Vučić se u zajedničkom obraćanju medijima sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom zahvalio Erdoganu i turskim investitorima na ulaganjima u proteklom periodu:

“Mi nismo brinuli o nekim fabrikama, vi ste birnuli, vaši investitori su došli u Krupanj, na primjer. Jedina fabrika koja je bila tamo prestala je da radi ali tek dolaskom turskog investitora je taj pogon obnovljen i sada oni traže nove radnike”, rekao je Vučić i dodao da je zahvalan i zbog turskih fabrika u Leskopvcu, Nišu , Leabanima, Žitorađi, Aleksincu, Vladičinom Hanu…

“U Lebanima smo izgubili polovinu stanovništva, sada je tu fabrika turskog investitora koja će da zaposli više od 300 ljudi i to je spas za to mjesto i jug Srbije”,

Ponovio je da će turska kompanija investirati u Kraljevu i zaposliti 2.500 radnika.

„Čekali smo, a pošto smo bili nedoviljno brižni i u proteklih 20 godina smo uspeli da uništimo fabrike koje smo imali tu. Danas smo uspeli da zamolimo i turski investitor dolazi u Kraljevo da uposli te ljude“, rekao je Vučić.

On je dodao da će dobar deo problema ćemo time da se riješi i naveo podatak da u Kraljevu trenutno ima 14.380 nezaposlenih.

(B92)

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker