WhatsApp odlučio ugasiti podršku za određene modele telefona i operativnih sistema

WhatsApp definitivno možemo svrstati u top aplikacije kada je u pitanju online komuniciranje. Radi se o aplikaciji koja je već u ranim začecima pokazala da će se pozicionirati na tržištu kao lider, a sve je to dodatno uznapredovalo kada je Facebook kupio ovu popularnu aplikaciju. Danas mnogi korisnici diljem svijeta koriste WhatsApp na svakodnevnoj bazi, no čini se kako će uskoro dio korisnika biti zakinut za uslugu WhatsAppa.

Sigurnost je postala jedan od najvažnijih kriterija mnogih tehnoloških tvrtki. Razlog je zaštita korisnika, ali i zaštita svojeg brenda. Nitko ne želi da se ime brenda povlači po medijima i da ga se proziva za nesigurnu aplikaciju, čije je korisničke podatke lako ukrasti. Zbog toga, sve se više napora ulaže u sigurnost aplikacija, ali i samih korisnika. Na žalost nekih korisnika, dio njih ostaje bez mogućnosti korištenja aplikacija, jer njihovi pametni telefoni nisu dovoljno ‘novi’ da bi bili dovoljno sigurni.

WhatsApp je nedavno odlučio kako će ugasiti mogućnost nadogradnje i podrške za dio operativnih sistema za koje su procijenili da im je ‘istekao rok trajanja’. Tako od nedavno WhatsApp više ne podržava Android 2.3.3, Windows Phone 7, iOS 6 i Nokia Symbian S60.

Do kraja godine bez podrške bi trebali ostati i svi oni čiji pametni telefoni koriste sustav Nokia S40, a s krajem sljedeće godine i korisnici sustava 2.3.7. No, one najsvježije informacije koje su proizašle iz WhatsAppa govore o tome kako će bez podrške ostati i korisnici čiji operativni sustav jest: BlackBerry OS, BlackBerry 10 i Windows Phone 8.0.

Ako znamo da tržište generalno koristi pretežito dva sustava Android i iOS (u 99,6 posto), jasno je zašto se WhatsApp više ne želi zamarati nekim starim i dotrajalim sustavima. S druge strane, preporuka WhatsApp korisnicima je da nadograde svoje sustave na pametnim telefonima na verzije Android 4.0 i novije, te iOS 7 i novije. Sve u svrhu kako bi se što bolje zaštitili korisnički podaci i kako bi se mogao koristiti puni kapacitet i mogućnosti koje WhatsApp nudi.

Izvor: pcchip.hr

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.