WhatsApp odlučio zadržati sve vaše fotke na serverima

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju na svijetu. Ovu aplikaciju koja je u vlasništvu Facebook svakodnevno koriste deseci milijuna ljudi diljem svijeta, a kako bi ostali vjerni korištenju baš te aplikacije, Facebook se trudi održati aplikaciju u trendu i boljom od konkurencije. Odlučili su tako kako će uvesti opciju ponovnog preuzimanja fotografija, koje su do sada zauvijek nestajale.

Aplikacija WhatsApp do sada je prakticirala princip da fotografije i videozapisi koji dođu na korisnikovo odredište budu izbrisani u roku od 30 dana ili nakon što ih korisnik preuze na svoj pametni uređaj. No, čini se kako su u WhatsAppu procijenili da bi korisnici neke fotografije željeli preuzimati i nakon tih 30 dana pa su tako odlučili aktivirati mogućnost kasnijeg preuzimanja materijala. Iako će se to nekim korisnicima svidjeti, biti će i onih koji će se tome protiviti zbog sumnje u kršenje privatnosti korisnika.

Naime, aktiviranje mogućnosti kasnijeg preuzimanja datoteka ujedno znači kako će WhatsApp te datoteke negdje morati čuvati. Svima je jasno kako će zbog ove opcije serveri WhatsAppa biti krcati podacima korisnika, što može predstavljati određenu opasnost od zloupotrebe. Iako iz WhatsAppa uvjeravaju kako će podaci biti sjajno čuvani i kako su svi enkriptirani, mnogi su skeptični oko toga.

Za korisnike koji su skeptični, WhatsApp je ostavio mogućnost trajnog brisanja datoteka. To znači da kada korisnik odluči obrisati fotografiju unutar aplikacije, ona zauvijek nestaje (barem tako tvrdi WhatsApp). Time je ipak ostavljen određeni manevarski prostor i ponuđena mogućnost onima koji ne žele da WhatsApp čuva njihove podatke. Za kraj vrijedi još samo spomenuti kako je mogućnost čuvanja fotografija i videozapisa dostupna samo na Android uređajima, dok su korisnici iOS sustava za sada uskraćeni te mogućnosti. Iako bi ovime Facebook ponovno mogao podignuti dosta prašine, vjerujemo kako će se mnogim korisnicima ova mogućnost svidjeti i kako će je koristiti.

Piše: M.Ž.

Izvor: pcchip.hr

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.