YOUTUBE UVODI NEŠTO SASVIM NOVO: Više ne morate brinuti da će vaši klinci naletjeti na nešto neprikladno

YouTube je ponudio novu verziju svoje aplikacije YouTube Kids, u kojoj se roditeljima nude veće kontrole nad sadržajem koji će gledati njihova djeca.

YouTube je postavio nove roditeljske kontrole za svoju video aplikaciju za djecu YouTube Kids, piše Mirror.

Siguran okoliš

Aplikacija bi trebala osigurati siguran okoliš za djecu koja bi u njoj trebala pronaći video sadržaj prikladan svojoj dobi, no ranije se već našla pod udarom kritike zbog prikazivanja neprikladnog sadržaja.

No sada su predstavljena poboljšanja roditeljskih kontrola s tri specifične opcije, koje se u izjavi za medije navode kao:

1. Kolekcija sadržaja partnera od povjerenja

2. Sadržaj koji odobravaju sami roditelji

3. Poboljšana mogućnost isključivanja funkcije pretrage, što omogućuje još bolje kontrolirano iskustvo

Prva se opcija odnosi na kolekciju provjerenih kanala o stvarima kao što su umjetnost i obrt, sportovi i učenje, a koje su provjerili i YouTube i nekoliko partnera od povjerenja.

Druga i treća opcija pružaju roditeljima veću kontrolu nad time što njihova djeca gledaju na aplikaciji. Mogu čak i osobno izabrati svaki pojedini video ili kanal koje će njohova djeca gledati, kao i u potpunosti isključiti mogućnost pretraživanja sadržaja.

Prikaži sliku na Twitteru

Prikaži sliku na Twitteru

Sky Administrations@SkyAdmin

“YouTube Kids, Criticized for Content, Introduces New Parental Controls” by SAPNA MAHESHWARI via NYT https://ift.tt/2vLa2ye 

Informacije o Twitter oglasima i zaštiti privatnosti

YOUTUBE TVRDI DA JE BESPOMOĆAN: Internetski trolovi prikazuju vašoj djeci nasilne, pa čak i pornografske filmove

Za roditelje kojima se sviđa trenutačna verzija YouTube Kidsa i žele širi izbor sadržaja, ona je još uvijek dostupna. I dok niti jedan sustav nije savršen, mi nastavljamo prilagođavati, rigorizno testirati i poboljšavati naše filtere i za otvoreniju verziju naše aplikacije”, rekao je direktor za YouTube Kids.

“I kao i uvijek, podtičemo roditelje da blokiraju i označavaju videe za dodatni pregled ako misle da ne bi trebali biti u YouTube Kids aplikaciji.”

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.