ZAŠTO JE POSLANIK ALEJHI SELAM REKAO DA SE POSTELJA PRIJE SPAVANJA MORA PROTRESTI TRI PUTA?

Pogledajte insekta na ovoj slici! Insekt je uvećan hiljadama puta pod elektronskim uvećalom. Radi se grinjama, koje uglavnom žive u posteljini, dekama i jastucima, a pranje pomenutih stvari ne utiče na njih. Hrane se uglavnom odumrlim ćelijama koje otpadaju sa ljudske kože.

Jedna od stvari koja ih istrebljuje jeste da posteljina bude izložena suncu, piše “Web-tribune“.

Drugi veoma efikasan metod za ulanjanje grinja jeste Poslanikova a.s. praksa protresanja posteljine 3 puta pred spavanje.

Naime, kad čovjek legne u postelju i zaspe, tokom sna odumiru neke ćelije na njegovoj koži, oljušte se na posteljinu i tu ostaju.

Kada se čovjek, naredni dan, vrati na spavanje, odumrle ćelije oksidiraju i ponovo ulaze u čovjekovu kožu, te mu kao takve mogu prouzrokovati razna kožna oboljenja.

Naučnici su posmatrali ove ćelije pod mikroskopom i pokušali napraviti sredstvo za čišćenje koje bi ih uspjelo da ukloni, ali nisu uspjeli u tome.

Zatim je jedna od učesnica u ovom projektu, odlučila protresti materijal na kojem su bile odumrle ćelije. Nakon toga su otkrili da je materijal postao čist.

Naučni su se radovali svome otkriću, koje im je pokazalo kako se riječiti sitnih odumrlih ćelija sa posteljine, koja su hrana grinjama, velikim štetočinama našeg organizma i uzrokom mnoštva kožnih oboljenja.

Ebu Hurejre r.a prenosi od Poslanika s.a.v.s. da je rekao:

“Kada neko od vas odlazi ili se vraća u postelju, neka je pregleda i otrese posteljinu tri puta jer on ne zna šta je u njoj poslije njega ostalo.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.