Zatvorenik napao redara i prijetio policajcima zbog tiganja

Protiv pritvorenika Đorđa Božovića iz Podgorice podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je napao redara istražnog zatvora potvrđeno je Pobjedi iz izvora bliskih istazi.

Kako saznaje ovaj list, krivična prijava uslijedila je nakon incidenta koji se protekle sedmice dogodio u istražnom zatvoru, gdje se Božović nalazi po odluci suda, a tereti se da je dio kriminalne organizacije koja je planirala likvidaciju Radojice Zekovića.

Povod incidenta je bizaran. Božović je tražio tiganj od pritvorenika i on mu ga je ostavio ispred sobe kako bi ga on ujutro uzeo. Međutim, jedan od redara, misleći da je u kesi otpad, uzeo je i bacio u smeće. Božović ga je optužio za krađu i prvom prilikom napao. On se onda obratio i zatvorskim policajcima i rekao im da zna njihova imena i prezimena i gdje žive, pa ako im se nešto dogodi, treba da znaju da je to od njega. Policajci su pokušali da mu objasne da je pitanju nesporazum i da se ne radi ni o kakvoj zavjeri protiv njega, ali Božović nije prestajao sa prijetnjama.

Protiv Božovića odmah je pokrenuta disciplinska mjera i o svemu je obaviještena danilovgradska policija koja je podnijela krivičnu prijavu. Prilikom intervencije zatvorskog policajca da spriječi Božovića da ponovo napadne redara kada su se gurali slomili su staklo.

Božović je zadobio posjekotinu, zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć.

Događaj su zabilježile nadzorne kamere koje će biti iskorišćene u istražnom postupku.

Prema policijskim evidencijama, Božović je bezbjednosno interesantna osoba, bliska Stevanu Stamatoviću, kojeg istražitelji dovode u vezu sa ,,škaljarskim klanom. Božović je uhapšen u maju prošle godine, kada je, kako je policija saopštila, sa Berancem Milanom Lješnjakom i Dejanom Deletićem (25) postavljao eksplozivnu napravu ispod automobila koji je koristio osuđenik Radojica Zeković kada je izlazio iz zatvora.

Izvor: CDM

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.