Zukorlić – Ne treba Bosni osporavati pravo da traži pravdu pred sudom

Poslanik BDZ Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas, osvrnuvši se na reviziju presude BiH protiv Srbije, da pitanja iz prošlosti treba zatvoriti, ali isključivo pravnim, a ne političkim sredstvima.

“Jedan od principa politike pomirenja, koju mi promovišemo, jeste da sva pitanja iz prošlosti treba rasvijetliti”, rekao je Zukorlić.

To je, kaže, moguće učiniti na dva načina: prvi je, prepustiti nauci da rasvjetljava momente oko kojih postoje različiti stavovi, a drugi je da se nikome ne osporava pravo da traži pravdu pred sudom, ni personalno, niti kolektivno.

“To je neprijatno, ali ako želimo da zatvorimo neka pitanja onda to treba da uradimno pravnim, a ne političkim sredstvima. Moralno nije dobro, a nije ni mudro, da se strani, koja smatra da ima argumente, administrativno ili politički zabrani da svoj predmet delegira nekom sudu”, naveo je Zukorlić.

Mnogo je bolje suočiti se sa “gorkim momentima”, nego ih zaustavljati, vjeruje Zukorlić.

Izvor: Tanjug

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.