Zvanično: Rusija protjeruje crnogorskog diplomatu

Izvor: cdm.me

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova i zvanično je saopštilo da će Moskva protjerati jednog crnogorskog diplomatu, javlja Rojters.

CdM je već pisao o tome da će Moskva protjerati jednog crnogorskog diplomatu, nakon što je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov najavio da ćeRusija protjerati proporcionalan broj diplomata svih zemalja koje su tu mjeru primijenile prema ruskom diplomatskom osoblju nakon trovanja Skripalja.

Crna Gora je prošle nedjelje objavila da će, nakon trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripaljai njegove ćerke Julije, podržati Veliku Britaniju, koja je za taj slučaj optužila Moskvu.

<<<Crna Gora protjeruje jednog ruskog diplomatu<<<

Vlada je zato jednog ruskog diplomatu proglasila nepoželjnom osobom, te uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u našoj zemlji Bora Đukića.

Odluka je donijeta u koordinaciji sa saveznicima iz EU i NATO saveza.

“O mjerama je obaviještena ambasada Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru. Crna Gora i ovu odluku donosi koordinirano sa saveznicima, u skladu sa mjerama preduzetim od strane članica EU i NATO u vezi sa djelovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti sa našim britanskim partnerima, odmah jasno osudila”, navela je Vlada u tadašnjem saopštenju.

Ž.N.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.