Bolničarka usvojila bolesnu djevojčicu koju roditelji nisu mjesecima posjetili

Liz Smit je oduvijek sanjala da postane majka i izgradi sopstvenu porodicu, ali je put ka majčinstvu bio prilično težak. Nije mogla da zatrudni, te je prošla kroz nekoliko neuspjelih tretmana.

Pedijatrijskoj sestri se san ostvario 2016. godine kada je upoznala trogodišnju Žizel, koja je premještena u bolnicu u Masačusecu, gdje je Smitova radila.

Žizel je rođena prije vremena, a zdravstvene probleme je imala zbog maminog korišćenja droge. Imala je manje od 2 kg.

Nažalost, to nije sve. Dijete niko nije posjetio nekoliko mjeseci u bolnici. Jedino su se radnici u bolnici posvetili djetetu, a jedna od sestara je predložila Liz da joj bude hranitelj.

“Potrebna joj je medicinska njega kod kuće, a vas dvije ste idealan tandem.”

Smitova do tada nikad nije uzimala u obzir da usvoji dijete ili bude hranitelj. U tom trenutku, Smitova je odmah znala da želi da joj bude majka. Ipak, pred njom se nalazio i dug put legalizovanja, jer i beba dolazi iz bolnice u San Francisku.

Ova država je svakako imala plan da dijete da hraniteljskoj porodici, te je Liz uskočila sa prijedlogom. Aprila 2017. djevojčica je počela da živi sa Liz.

“Bio je to emotivni roler koster. Kada sam zvanično počela da se brinem o njoj, trebalo je da se ponovo susretnem sa njenim roditeljima. Uvijek mi je to bilo na umu dok sam o njoj brinula, ali sam isto tako znala da joj je svakog momenta potrebna ljubav koju joj pružam”, izjavila je Liz.

Roditelji su sve rjeđe i rjeđe dolazili da vide bebu, naravno uz obavezan nadzor.

“Vjerovali su da će joj jednog dana biti roditelji, i da to mogu. Uvijek su pružali podršku i govorili kako izgleda zdravo svakoga puta”, rekla je.

Država je, međutim, konstatovala da roditelji nisu u stanju da djetetu pruže adekvatnu njegu. Smitova se osjećala čudno.

“Dobila sam ogromnu stvar i neizmjernu sreću u životu, dok su u isto vrijeme drugi proživljavali potpuno suprotno.”

Dvogodišnja Žizel je sada slatka i hrabra djevojčica. Zdravstveno stanje joj je stabilno i konstantno se popravlja.

“Ona konstantno napreduje. I dalje većinu hrane dobija putem cijevi za hranjenje, ali pored toga, specijalisti misle da je izvanredna. Ne mogu da vjeruju koliko je zdrava i snažna. Njen oporavak me inspiriše svakodnevno, oduševljena sam”, izjavila je Smitova.

Liz i Žizel uživaju u zajedničkom životu. Stalno pričaju o moći ljubavi, i o tome kako su im životi postali zaista nevjerovatni. Smitova je iskreno rekla: “Nikada nisam bila srećnija ni jača, svoj život ne bih mogla da zamislim bez nje.”

Prikaži više
Back to top button
Close